Vanouds worden er op ons koor psalmen uit het vierstemmenboek en Hazeuliederen gezongen. De psalmen uit het vierstemmenboek zijn van de berijming van 1773 en klinken zoals ze doorgaans in de kerk gezongen worden. Zoals het woord vierstemmenboek al zegt, zijn er naast de wijs nog drie stemmen die lager of hoger getoonzet zijn en de wijs begeleiden. De klank van de psalm kan daarmee zo ‘af’ zijn, dat het lijkt alsof er een orgel meespeelt. Wij zingen de psalmen ritmisch. Lees meer over het vierstemmenboek onder het kopje: ‘> Psalmen uit het vierstemmenboek’.

Beluister hier een psalm uit het vierstemmenboek, opgenomen 2003 in Ede. (deze opnames zijn ook te bestellen. Klik hier voor meer info over alle geluidsbestanden, of stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Psalm 73 vers 12 (samenzang).

Hazeuliederen lijken in meerdere opzichten op de psalmen. Allereerst valt het woordgebruik op. Daaruit valt al op te maken dat de Hazeuliederen uit dezelfde tijd stammen als onze psalmberijming. Daarnaast zijn de Hazeuliederen voorzien van dezelfde vier stemmen als het vierstemmenboek. Verder: wie was Hazeu en wat is de inhoud van zijn liederen?  Lees er meer over onder het kopje: ‘>Hazeuliederen’. Beluister hier Hazeulied 11 uit deel 2, gezongen door het koor 'Psalmzingt' uit Waarde ergens in de beginjaren '80.

Het volledige lied luidt:

O! blijf ik op mijn Heiland staren,

Bepeins ik alles wat Hij leed;

Hoor ik Zijn' rechters zelv' verklaren,

Dat Hij aan niemand iets misdeed:

Mijn God! hoe scheem'ren hier mijn'ogen;

bewond'ring houdt mij opgetogen;

Wie ziet die heilgeheimen door!

Hij, lijdend met een vrij geweten;

Wie kan die zee der liefde meten,

Bij 't volgen van dit lijdensspoor!